Karavaanareille

Ruokkeen Lomakylän palvelut takaavat karavaanareille onnistuneen loman.

Lomakylässä on karavaanareille 70 paikkaa, joista noin puolet ovat kausipaikkalaisten käytössä. Alueelta löytyy matkailijoille huoltorakennukset ja niiden palvelut, kuten suihku/wc -tilat, keittiö- ja ruokailutilat, pyykinpesukoneet ja kuivausrumpu. Leirintäalueella on asiakkaille maksuton WLAN.

Palveluihimme kuuluu myös nestekaasun ja peruselintarvikkeiden myynti. Lomakylän viihtyisä ravintola tarjoaa kesäkaudella ruokaa aamusta iltaan ja tiloista löytyy myös kirjasto. Omia eväitä voi valmistaa yhteisten keittiötilojen lisäksi myös rannan suuressa grillikatoksessa.

Lomakylässä saa ajan kulumaan mukavasti erilaisten aktiviteettien parissa tai rannalla loikoillen. Mikäli lomaan kaipaa hieman hemmottelua, voi alueelta vuokrata saunan yksityiskäyttöön. Varattavissa on 1 sähkölämmitteinen sauna, 2 puusaunaa sekä savusauna.

 

Asiakastarina:

 

Asuntovaunun kanssa matkustava Saku Veikkolainen on käynyt Ruokkeen Lomakylällä joka kesä vuodesta 1981 lähtien. Lomakylälle hän päätyi vanhempiensa kanssa sattumalta, mutta nykyään se on kuin toinen koti.

– Ensimmäiset vuodet olin vanhempieni matkassa, mutta nyt oman puolison kanssa vuodesta 1993, Tuusulassa asuva Veikkolainen kertoo.

Myös perheen aikuiset lapset ovat viettäneet usean lapsuudenkesän Ruokkeella, tytär ensimmäistä kertaa vain kolmen kuukauden ikäisenä. Ruokkeen pitkäaikaisimmat lomailijat ovat päässeet näkemään niin Veikkolaisen kuin hänen lastensakin kasvamisen lapsesta aikuiseksi.

– Tästä saadaan aina hyviä muisteloita aikaiseksi, Veikkolainen sanoo.

Viimeiset neljäkymmentä vuotta pitää sisällään paljon ikimuistoisia kesiä Ruokkeella. Veikkolaisen mieleen on jäänyt täydellisen auringonpimennyksen seuraaminen 90-luvulla sekä Venäjän metsäpalot ja niistä aiheutunut savupeite. 2000-luvulla Veikkolainen todisti leppäkerttujen rynnistyksen, jolloin lomakylä jäi punaisen leppäkerttupeitteen alle. Myös surffilaudan käyttöä on päästy harjoittelemaan, joskin hieman huonolla menestyksellä.

– Lähinnä meni sukelteluksi, Veikkolainen nauraa.

Rannan entisessä grillikatoksessa tuli vietettyä lukuisia iltoja c-kasettien ja hyvän seuran parissa. Yhteisöllisyys on Ruokkeella vahvaa ja uusia tuttavuuksia on helppo saada. Lomakylässä ollaan kuin yhtä suurta perhettä. Mutta mikä vetää Veikkolaisen takaisin yhä uudelleen 40 vuoden jälkeen?

– Kristallin kirkas vesi, pehmeä hiekkaranta ja tietysti mukava omistaja-porukka. Eikä sovi unohtaa vanhoja tuttuja, joihin on tutustuttu vuosien saatossa, Veikkolainen luettelee.

Lomakylän puitteet ovat viimeisen päälle ja kehittyvät jatkuvasti ajan mukana. Omistajat ovat toiminnassa mukana suurella sydämellä – ja sen näkee.

Suosittelemme lomalle