Kalastusmatkailijoille

Ruokkeen Lomakylä on kalastajan unelmakohde!

Lomakylän tarjoamat kalastuspalvelut ja upea rantasijainti tekevät kalalle lähdöstä helppoa. Meiltä saat niin veneen, välineet kuin luvatkin ja halutessasi voit osallistua myös opastetuille kalastusretkille. Puruvedellä syöttiin voi tarttua niin järvilohta, taimenta, ahventa kuin haukeakin. Kesäisin lomakylä toimii tapahtumapaikkana Puruveden Lohikuningas -kilpailulle ja syksyisin Puruveden syysuistelulle ja Puruvesi Meetingille.

Talvella kalastaminen onnistuu Puruveden erinomaisilla pilkkipaikoilla. Pilkkivälineet ovat vuokrattavissa vastaanotosta eikä kalastuslupaa pilkkiongintaan tarvitse. Kauttamme pääsee osallistumaan myös opastetuille pilkkiretkille.

Pitkän kalastuspäivän jälkeen on mukava levähtää loma-asunnossa ja käydä haukkaamassa maukasta ruokaa lomakylän ravintolassa. Talvisen pilkkireissun kruunaa lämmin sauna, joita löytyy alueelta yhteensä neljä. Varattavissa on 1 sähkölämmitteinen sauna, 2 puusaunaa sekä savusauna.

 

Asiakastarina:

 

Helsinkiläinen Pekka Kuosmanen on käynyt lomailemassa Ruokkeen Lomakylällä jo yli 30 vuotta. Reissuja on tehty niin perheen kuin Siikaveljet -kalastusporukankin kanssa. Nykyään Kuosmanen vierailee Ruokkeella jopa 4–5 kertaa vuodessa. Kalastusharrastus ja erilaiset uistelutapahtumat houkuttelevat paikan päälle kolmesti vuodessa – Siikaveljien kanssa on käyty perinteisellä Siikareissulla joka syksy vuodesta 1987 lähtien.

– Uistelukilpailuissa olen nykyään Siikaveli-talkootöissä kisatoimistossa, myöhemmin syksyllä sitten verkkokalastuspuuhissa. Muulloin rentoudun nauttimalla Ruokkeen antimista, Kuosmanen kertoo.

Talvella Kuosmanen käy vaimonsa kanssa hakemassa Ruokkeen erinomaisia kalatuotteita joulupöytään. Ruokkeella lomailun perinne jatkuu perheessä jo toisessa sukupolvessa; aikuiset lapset viihtyvät lomakylässä myös omien ystäviensä kanssa.

Parasta Ruokkeen Lomakylässä on Kuosmasen mielestä kaikki, mutta erityisesti isäntäväen tinkimättömyys laadun suhteen on tehnyt vaikutuksen. Upea ympäristö, ravintolan tuore ruokatarjonta sekä Laukkasen Kalan kalatuotteet ovat myös Kuosmasen mieleen.

– Turha lähteä ulkomaan aurinkorannoille hyvän ruoan ja juoman pariin, koska ne löytyvät myös Ruokkeelta, sanoo Kuosmanen.

Kirkasvetinen ranta on kuin Riviera ja isäntäväki pitää sen siisteydestä hyvin huolta. Veden ainutlaatuinen kirkkaus ja näkyvyys hämmästytti myös Kuosmasta hänen ensimmäisillä Ruokkeen vierailuillaan. Erityisesti mieleen on jäänyt pojan kanssa laiturilla onkiminen.

– Surkeata oli katsoa, kun kaloja ei näkynyt yhtään, Kuosmanen nauraa.

Tekemistä Ruokkeelta löytyy läpi vuoden ja ympäröivä luonto tarjoaa nähtävää jokaisena vuodenaikana. Helsinkiläisenä Kuosmanen nauttii myös Ruokkeen Lomakylän rauhasta – varsinkin rantakatoksen luona. Hän suosittelee varaamaan loma-asunnon hyvissä ajoin, sillä lomakylän suosio on suurta.

– On todettava, että hyvin moni, joka on käynyt Ruokkeella, sattumalta tai suunnitellusti, on palannut uudelleen, sanoo Kuosmanen.

Kuosmanen suosittelee tutustumaan Ruokkeen Lomakylään ja poikkeamaan siellä vaikka taukokahveilla Kuutostien varrelta. Lomakylän upea tunnelma ja miljöö täytyy nimittäin jokaisen kokea itse paikan päällä.

 

Suosittelemme lomalle